Friday, 17 June 2011

diner bersama rakan sekelas,farmasi sept09 (*_^)~~

                                                            budak laki mmg nakal

                                                                 hehehhehe sempat lagi


                                                     jatuh time main heheh lembik ye aku ni

lari berpasangan ikat kaki tu heheh


pada 15 dan 16/6/11..kelas aku buat diner..dekat tanjung chap  beach rsort..mmg menyeronokan lah sepanjang program tu..perancang diner ni dah lama,,tapi baru sekarang akhir ye buat jgk,,tu pun sbb dah sem last sebelum kami nk pergi prktika di hospital lak nti..perancang program ni..tak lain dan tak bukan la..aku dan nini,,kwn baik ku..hehe ..kami sepakat kumpul duit dengan kwn2 sekelas..n tmpah tempat mginapan untuk buat aktiviti di sana,,aktiviti pertama ialah BBQ,SUKANEKA dan last skli..Diner,,jamuan penutup prgram y kami telah rancang..sepanjang program ni..mmg best la..sebab semua kwn2 y join tu sporting dan saling bekerja sama tak kira lelaki dan perempuan..aktitivi y paling best adalah sukaneka..mmg best giler la..dgn telatah kwn2 bermain,,diorg semua best la..kami buat aktiviti tiup belon,ikat kaki lari berpasangan,getah strow,bola beracun,dan isi air dalam botol..mmg seronok gile arr..hpy sgt2,,sebelum mula sukan,,kami senaman dgn puan shadida..salah satu lctre yang amat spoting,baik n jga pnyayang...sayang puan bnyak2...heehhee..oh lupa cerita tentang BBq merupakan aktiviti pertama la,,malam tu..15/6 hehe semua lctre datang termasuk la Ci..farmasi..mmg meriah la,,walaupun malam tu mknan agk terhad,,tp tetap enjoy la..kami,nyayi,bakar ayam,,dan bergambar,,y tu mmg wajib la..hehe..tepat kul 12 tgah mlm budak laki kelas aku punya befday  adi zulafhan nama die...mmg naye gile la die,,mlm tu,,kena baling telur n tepung..hahha kami bukan main kuat lagi berlari kejar  die..sampai keliling rsort hahha,,akhirye die tewas,,dgn kami,,mmg teruk la,,mandi tepung n telur die,,  tapi yang tak tahan ye..aku dan kwn2 y lain kena jgk tepung n telur..sbb adi zulafhan kejar kami balik hhahah tapi nasib aku amat baik sbb tak terkena tepung n telur tu..sbb aku brjaya lari haha tapi yang kena,rafi,sha,azima..n ada lagi la...aku lupa..sbb gelap kan mlm,heheh yela,,nama lg mlm kn,,semestiye gelap,,ape ke tolol aku ni,,mgaram cerita,,heheh..haaaa sambung balik cerita td,,aku ada selisih faham jgak la..lepas jamuan BBQ tu..adi zul afham gaduh kejap dgn aku sbb die tersilap dgr,,agkye..die kata aku bcakap kasar..sdgkan aku pun tak tau apa aku cakap sbb aku suke bgurau..sbb ada gelas cedera hati y nk di bri kpd lctre..ada da la..pecah sebnyak 3 biji aje..tak bnyak..so kami terpksa..la..kumpul duit semula..50sen sorg,,untuk bli y baru,,tapi adi tersilap dengar dia cakap aku kata gelas tu pecah sbb die..tapi sebenar ye gurau2 saje,,die ambik serius,,n trus marah2 aku depan kwn2 yang lain..aku nagis jgak time tu sbb dtg nk seronok2 kn..tpi ada pulak gaduh,,,mmm tapi tak lama..dalam 15minti je kot gaduh pastu sama2 ok semula,,dan bcakap semula sepeti biasa la..heehhe alhamdulillah semua kmbali ok la lepas tu....pastu cerita malam last kami duk di rsort tu,,jamuan diner..malam last agak tak meriah,,sebab ada lctre tak dapat datang mjlis kami kerana ada urusan..tapi pepe pun diner kami tetap ceria..dengan kehadiran tuan haji kamarudin dan isteri,,serta..lctre puan shadida..kami dengar ucapan dari lctre,,pastu majlis pnyampaian hadiah,dan tonton vedio ya kami rakam semasa prgram sukaneka,,mmg best,,kami ada empat kumpulan semua ye,,kumpulan aku dapat no 2..wooo heheh hebat jugak la kan..:P....selepas tu kami makan2..dan pukul 11 kami bersurai..sbb pukul 12 bas nak datang amik kami da,,nti,,heheh kami berkemas2 semua brg2 untuk berangkap balik ostel,,masing..sebelum tu sempat jgak la..bergambar,,ehehh sbgai kenagan,,tapi tak banyak gambar waktu diner..sbb ramai y keletihan bermain sukan,,pada siang hari tu..ada y sakit2 lutut ,kaki,sakit2 badan,,la,,mmg penat la..muka sorang2 huhu merah sbb kna panas main sukan tepi pantai tu...hehe..ok la..rasa tal ada apa da nk cerita tentang diner  kami ni..last sekali..terima kasih kepada semua rakan2 seperjuangan semua,,kerana telah menjaya kan program diner tu..walaupun simple n sederhana,,tapi amat bermakna bg kita semua,,untuk di jadikan memori sampai bile2..n trima kasih pada tenaga pengajar..y sudi hadir...FARMASI INTEKE SEPT09  THE BEST  lah!!! love u all my frenzzz<3..heheh mintak maaf kalu ada salah dan silap..eje ke ape ke,hehe maklum la...mata tak cerah sgt,,malam menaip hehe..
selepas diner da ni..

                                              BBQ hehehhe

2 comments:

  1. pieewweetttt...seronok nampakk..ada bawak balik ole2 kerr..huhuhu..:p

    ReplyDelete