Thursday, 23 June 2011

keindahan pantai bukit kluang~~besut terengganu~

haaaaaaaaaa aku tak ada nk cerita sebenar yer..tp lama aku tak mgaram n tak bercerita..ehheh..tadi kua dengan kwan2 pegi makan mee sup..best jgak,, ehheh mee sup kat besut ni..da la..murah ehheh..ayam pulak die letak mak oiii besar macam dinasor..heheh aku pgil "" ni bukan ayam ni..tpi dinasor besar mcm ni,,heheh,,~"" kawan2 aku gelak.. yang pergi,,juliana,liza,shima,nini n jgak pakwe die syahir..heheh..best tgok kawan aku ada pakwe bahagia je..aku doa kan kwan aku semua bahagia.... heheh aku jela y masih single..heheh tak berpakwe lagi..heheh tapi tak apa la.."jodoh pertemuan ,ajal maut semua allah tntukan ehheh....btul tak??alaaaa tak ada pkwe pun ok pe...hppy jgak,,nti lama2 ada la tu kan heheheh...weeeeekkkkkk:(^_*)~~yang penting blaja dulu agar berjaya...nti cepat dapat keje...heheh eh..eh..eh..da jauh mgelamun ni..cop..cop..nk smbung cerita lgi... ok... lepas makan kami..pergi pantai bukit kluang..best jgk la.. pergi sana..cuma cuaca agak panas..woooo..tapi keadaan n persekitaran di sana cantik,,indah tengok pulau,laut..ombak..bukit2,,n ada gua tau kt sana ..mmg cantik..segar mata,,rasa,,,angin n laut berombak...cooooollllll.. bnyak kami bergambar..tau kt sana ..tp nak letak semua gambar tu..rasa yerr tak larat sbb bnyak sgt heheh...aku letak y mna dapat jela erkk..hehe..ada lgi satu cerita yang tak berapa aku suka...g sana..sbb ada je pasangan kapel duk berkepit2 n berasmara kt batu2.jambatan..eee tak malu la..n tak takut kna tgkap kt pncegah maksiat ke,,buat macm tu..tu semua kerja tak elok  di mata n haram di sisi agama kan,,tak takut dosa ke,,, kawin la...dari pada buat maksiat macam tu...rasa nak amik je gambar diorang tgah berasmara..letak kt  you tube baru padam muka diorag,, mmm ni la punca terjadi ye..pembuangan bayi,megandung anak  luar nikah la..ape la..pastu anak y tak berdosa jugak yg jadi mangsa kan,,,ape la...nk jdi dgan manusia skang...kalu kawen kan elok..halal n jgak baik di sisi agama,,mmm ni la kata hubungan y ikut hawa nafsu semata2...buat malu ibu bapa saja.~~.ya allah kau jauh kan lah aku dari semua tu,,,dekat kan aku dengan peganggan agama yang kuat dan teguh pada ajaran mu ya allah..amin...~~

sebagai pedoman semua..CINTAI LAh ALLAH,NABI MUHAMMAD,DAN IBU BAPA..LG elok dan berkat.. ~~ kalau nk bercinta..ikut la landasan y btul..n di redhai allah swt.~~teguran n nasihat buat diri sndiri dan kepada semua...(*_*)~~

mmm tak ada apa nk di kogsi lg ni...

heheh ...lalalalalalla~~~senyum SOKMO!!!!













heheh.. cntik tak kawasan ni.........................:)

Friday, 17 June 2011

diner bersama rakan sekelas,farmasi sept09 (*_^)~~

                                                            budak laki mmg nakal

                                                                 hehehhehe sempat lagi


                                                     jatuh time main heheh lembik ye aku ni

lari berpasangan ikat kaki tu heheh


pada 15 dan 16/6/11..kelas aku buat diner..dekat tanjung chap  beach rsort..mmg menyeronokan lah sepanjang program tu..perancang diner ni dah lama,,tapi baru sekarang akhir ye buat jgk,,tu pun sbb dah sem last sebelum kami nk pergi prktika di hospital lak nti..perancang program ni..tak lain dan tak bukan la..aku dan nini,,kwn baik ku..hehe ..kami sepakat kumpul duit dengan kwn2 sekelas..n tmpah tempat mginapan untuk buat aktiviti di sana,,aktiviti pertama ialah BBQ,SUKANEKA dan last skli..Diner,,jamuan penutup prgram y kami telah rancang..sepanjang program ni..mmg best la..sebab semua kwn2 y join tu sporting dan saling bekerja sama tak kira lelaki dan perempuan..aktitivi y paling best adalah sukaneka..mmg best giler la..dgn telatah kwn2 bermain,,diorg semua best la..kami buat aktiviti tiup belon,ikat kaki lari berpasangan,getah strow,bola beracun,dan isi air dalam botol..mmg seronok gile arr..hpy sgt2,,sebelum mula sukan,,kami senaman dgn puan shadida..salah satu lctre yang amat spoting,baik n jga pnyayang...sayang puan bnyak2...heehhee..oh lupa cerita tentang BBq merupakan aktiviti pertama la,,malam tu..15/6 hehe semua lctre datang termasuk la Ci..farmasi..mmg meriah la,,walaupun malam tu mknan agk terhad,,tp tetap enjoy la..kami,nyayi,bakar ayam,,dan bergambar,,y tu mmg wajib la..hehe..tepat kul 12 tgah mlm budak laki kelas aku punya befday  adi zulafhan nama die...mmg naye gile la die,,mlm tu,,kena baling telur n tepung..hahha kami bukan main kuat lagi berlari kejar  die..sampai keliling rsort hahha,,akhirye die tewas,,dgn kami,,mmg teruk la,,mandi tepung n telur die,,  tapi yang tak tahan ye..aku dan kwn2 y lain kena jgk tepung n telur..sbb adi zulafhan kejar kami balik hhahah tapi nasib aku amat baik sbb tak terkena tepung n telur tu..sbb aku brjaya lari haha tapi yang kena,rafi,sha,azima..n ada lagi la...aku lupa..sbb gelap kan mlm,heheh yela,,nama lg mlm kn,,semestiye gelap,,ape ke tolol aku ni,,mgaram cerita,,heheh..haaaa sambung balik cerita td,,aku ada selisih faham jgak la..lepas jamuan BBQ tu..adi zul afham gaduh kejap dgn aku sbb die tersilap dgr,,agkye..die kata aku bcakap kasar..sdgkan aku pun tak tau apa aku cakap sbb aku suke bgurau..sbb ada gelas cedera hati y nk di bri kpd lctre..ada da la..pecah sebnyak 3 biji aje..tak bnyak..so kami terpksa..la..kumpul duit semula..50sen sorg,,untuk bli y baru,,tapi adi tersilap dengar dia cakap aku kata gelas tu pecah sbb die..tapi sebenar ye gurau2 saje,,die ambik serius,,n trus marah2 aku depan kwn2 yang lain..aku nagis jgak time tu sbb dtg nk seronok2 kn..tpi ada pulak gaduh,,,mmm tapi tak lama..dalam 15minti je kot gaduh pastu sama2 ok semula,,dan bcakap semula sepeti biasa la..heehhe alhamdulillah semua kmbali ok la lepas tu....pastu cerita malam last kami duk di rsort tu,,jamuan diner..malam last agak tak meriah,,sebab ada lctre tak dapat datang mjlis kami kerana ada urusan..tapi pepe pun diner kami tetap ceria..dengan kehadiran tuan haji kamarudin dan isteri,,serta..lctre puan shadida..kami dengar ucapan dari lctre,,pastu majlis pnyampaian hadiah,dan tonton vedio ya kami rakam semasa prgram sukaneka,,mmg best,,kami ada empat kumpulan semua ye,,kumpulan aku dapat no 2..wooo heheh hebat jugak la kan..:P....selepas tu kami makan2..dan pukul 11 kami bersurai..sbb pukul 12 bas nak datang amik kami da,,nti,,heheh kami berkemas2 semua brg2 untuk berangkap balik ostel,,masing..sebelum tu sempat jgak la..bergambar,,ehehh sbgai kenagan,,tapi tak banyak gambar waktu diner..sbb ramai y keletihan bermain sukan,,pada siang hari tu..ada y sakit2 lutut ,kaki,sakit2 badan,,la,,mmg penat la..muka sorang2 huhu merah sbb kna panas main sukan tepi pantai tu...hehe..ok la..rasa tal ada apa da nk cerita tentang diner  kami ni..last sekali..terima kasih kepada semua rakan2 seperjuangan semua,,kerana telah menjaya kan program diner tu..walaupun simple n sederhana,,tapi amat bermakna bg kita semua,,untuk di jadikan memori sampai bile2..n trima kasih pada tenaga pengajar..y sudi hadir...FARMASI INTEKE SEPT09  THE BEST  lah!!! love u all my frenzzz<3..heheh mintak maaf kalu ada salah dan silap..eje ke ape ke,hehe maklum la...mata tak cerah sgt,,malam menaip hehe..
selepas diner da ni..

                                              BBQ hehehhe

cerita pertama aku untuk bloq ni..(^_^)~~

huhu...nama ku.??org pgil aku aini,aku ank ke-5 dari 5 adik beradik heheheh..ank bgsu wooo kiki..tapi aku tak manja pun...cuma sikit jela klu ada pun mnja tu..hehehe biasa la pmpuan...aku ada dua kakak n dua abg..semuaya sporting2..ehhe..dan  semua ye sudah kerja,,cuma aku je masih tak hbs2 belajar heheh...tapi tak lama da nk hbs...hehe,,aku ada mak n ayah y sgt..pyayang..yela..mna ada mak ayah tak sayang kan ank kan...btul tak?aku jenis kelakar..tpi kelakar ke??klu ada org suka time aku buat lawak kira kelakar la jgk kan ..aku peramah dengan org,,terutama dgn kwn2..nk2 y satu kepala degan aku,bila berjumpa mcm2 cerita lah ada suka,,ada y mnakutkan,,mcm2 lah..kdg2..mmg seronok lah..tapi ada org kata aku sombong..aku ni tak sombong..cuma nmpk je sombong..klu nk tau try la bkwn dulu..jgn sedap2 kata aku ni sombong kan,,bkan kan sombong tu tak elok,,kata ustaz kolej aku msa mgaja"orang pmpuan ni kalu cantik sikit sombong" haaaa tpi tu  bkan aku,,sbb aku tak sombong..aku pun tak ada la cntik sgt cuma,,manis jela sikit......amboi aku da angkat bakul sendiri ni..tapi ape salah ye,,angkat sendiri..kan..sekali sekalo..kata ore klate...hihi..mmm aku tak ada apa cerita sgt la,,nk cerita ttg diri aku ni,,sbb tak pndai nk mgaram..pepe pun cukup dulu la..nti ada cerita nk smbung lagi..heheh...